SCENOGRAF og BILLEDKUNSTNER

Bitch Song Club – en skeiv cabaret

Forestillingen Bitch Song Club er en dukketeaterforestilling for voksne som ble spilt på Oslo Nye teater høsten 2008 og på Agder teater 2009.

Forestillingen er en ”skeiv kabaret” der publikum blir kjent med noen frodige damer som på hver sin måte gir et skeivt og kanskje overraskende syn på livet. Forestillingen ble støttet av: Dansk kunstfond, Norsk kulturråd, Norsk kulturfond, Dramatikkens hus og Oslo Nye teater. Et utdrag av forestillingen ble vist i Runde Tårn i København og i forbindelse med Kulturnatt i Oslo ble noen av dukkene brukt som ”guider” for å lede publikum mellom utstillinger og konserter i Saxegaarden, Ladegården og Bispegården.

Idé/scenografi/dukker: Nina Borge Tekst: Ellisiv Lindkvis Regi: Line Rosvoll Musikk: Anders Rogg

Med: Karina Nielsen, Suzanne Paalgard, Espen Alknes, Kariann Grønsund, Anna Leiman, Anders Rogg

Til forestillingen ble det brukt marotdukker - menneskestore dukker som spilles av en eller to dukkespillere. Skuespilleren spiller både dukkens karakter og seg selv i møtet med publikum. Dukkene har bevegelig munn og kan derfor både ”snakke” og ”synge”.

Presseklipp

Bitch Song Club: Aftenposten/ Oslopuls ved Andre Løyning:

”En helt nødvendig pub”

Settingen for kabareten er Teaterkjeller’n en ettermiddag/kveld. Stykket spilles vekselvis av dukker og mennesker. Litt på scenen. Litt bak baren. Litt bak pianoet. Litt oppå pianoet. Og litt i trappen. Oslo trenger en Bitch Song Club.

Dagbladet ved Inger Merete Hobbelstad:

”Skeivt, rått og morsomt”

Bitch Song Club er morsom nettopp i egenskap av å være original, i det overrumplende samspillet mellom dukkene og skuespillerne. Dukkene kunne ikke vært bedre; de er uttrykksfulle og likevel såpass uutgrunnelige at de ser ut som de endrer humør og holdning bare skuespillerne som holder dem beveger så vidt på hendene.

Aftenposten ved Mona Levin:

”Ikke skeivt nok”

Dukkene er dyktig laget og dukkespillerne behersker sin kunst med bravur. Det er fascinerende hvordan publikums konsentrasjon går rett på den individuelle dukken og ikke på den som holder den, synger eller sier replikkene.

VG ved Kurt Bakkemoen:

”Erotisk teater”

Oslo Nye teater inviterer til erotisk teater med den skeive kabareten Bitch Song Club. Dette er en kabaret med dukketeater for voksne, for alle filer.

Blikk ved Margarethe Standberg:

”Evig kvinnekveld”

På det nye lesbestedet Bitch Song Club på teaterkjelleren risikerer du å treffe deg selv i døra.